Spex-SM 2017

2017 – andra gången som LiSS och Holger gjorde en spexföreställning tillsammans.

Med spexet “Revolutionärerna – En tramsatlantisk historia” for vi till Örebro för att försvara mästartiteln från 2012. Vi vann inte titeln ”Bästa spex” den här gången, men vi är väldigt nöjda ändå, för vi for hem med de tunga titlarna ”Bästa manus” och ”Bästa scenografi”. Och visst är det roligt för tävlingen att inte Linköping vinner varje gång!

Först hade vi föreställningar på Forumteatern i Linköping 18-20 maj. Helgen därefter for vi till Örebro där den stora tävlingen ägde rum!
I Örebro var det sex olika föreningskonstellationer från olika universitetsstäder som deltog i mästerskapet. Kårspexet vid KTH tog hem titeln ”Bästa spex” med ”Karl XII”.  Både Luleå och Linköpings bidrag handlade om franska revolutionen och båda dessa bidrag hade en giljotin som halsbrytande huvudnummer. Lite dråpligt, men det är sånt som kan hända!

Br_soldater

Brittiska soldater i Linköpings bidrag

Revolutionärerna var genomgående skrivet på rim, vilket inget annat av bidragen var. Linköpings giljotin var mycket realistisk och hela publiken tappade hakan när den demonstrerades. Förutom giljotinen minns man den scenarbetare  som utgjorde en del av tapeten i George Washingtons tält, den levandegjorda stadsmiljön i Paris, balkongscenen och pöbel som spelade hårdrock med flugsmällor.